Audi presenteert dit jaar 17 "updates"

audi-tt-400Audi presenteert dit jaar maar liefst 17 nieuwe, vernieuwde of aangepaste modellen. Op de autosalon van Genève startte het merk met vier nieuwtjes.

Audi gaat in 2014 door waar het in 2013 stopte. Het merk blijft nieuwe varianten en modellen op de markt brengen. Dit jaar gaat het om maar liefst zeventien nieuwtjes, maar Audi wil niet in detail treden over welke modellen dat dan zijn.

We kunnen ze voor een deel invullen. Op de autosalon van Genève introduceerde Audi de nieuwe TT (1), TTS (2), Audi S1 (3), S3 Cabriolet (4) en de A3 e-tron (5). Van die TT verschijnen later dit jaar nog een Roadster (6) en een RS-versie (7), die wederom een 2.5 vijfcilindermotor aan boord krijgt.

De A4, A5, A6 en A8 (nummer 8, 9, 10 en 11) krijgen nieuwe Ultra-versies, die zuiniger zijn en in het geval van de A4 en A5 20 procent bijtelling opleveren. Ook van de nieuwe Q7 (12), die later dit jaar wordt onthuld, verschijnt een Ultra-uitvoering (13). De overige vier modellen kunnen we ongetwijfeld later dit jaar invullen. 

Audi heeft ook bekend gemaakt dat het merk de ontwikkeling van de R8 e-tron weer heeft opgepakt. Het is niet bekend of de elektrisch aangedreven sportauto nog dit jaar op de markt komt.

 

Volg ons op Twitter...