Verspringen distributieketting Audi 1.8 en 2.0 TFSI motoren

Wat gaat er fout?

De distributieketting rekt na verloop van tijd en de hydraulische spanner met blokkeerinrichting moet dit opvangen.

De hydraulische spanner werkt echter op oliedruk en oliedruk is alleen aanwezig bij een draaiende motor. In de spanner zit een blokkeer inrichting, zodat de spanner niet terug gaat en de ketting niet lost komt te liggen als de motor uit staat. En hier gaat het in de meeste gevallen bij het starten verkeerd, omdat de ketting los is komen te liggen omdat de blokkeerinrichting niet goed meer functioneert. Het motormanagement lampje gaat branden (vaak in combinatie met de storingscode P0016 “Nokkenaspositiesensor / Krukaspositiesensor onjuiste verhouding”) de ketting verspringt enkele tanden met als gevolg dat de distributie niet meer op tijd staat. De kleppen in de motor raken de zuiger. Hierdoor raken deze krom en zijn ze beschadigd. De kleppen moeten dan vernieuwd worden.

Autoambulance

Helaas kan in dit stadium uw auto niet meer rijden. Wij kunnen echter het transport voor u verzorgen. Wij zijn in het bezit van een autoambulance om uw auto op te halen, waar ook in Nederland.

Combinatie reparatie

Dit is precies de rede dat wanneer wij de motor repareren tegen het Audi verhoogd olieverbruik probleem ook altijd dringend adviseren (wanneer de oude type ketting en hydraulische kettingspanner aanwezig zijn) deze direct mee te vervangen. Dit is geen extra werk wanneer we de motor toch al helemaal gedemonteerd hebben om het verhoogd olieverbruik te repareren.

Wanneer we de distributieketting en hydraulische kettingspanner vervangen, worden deze vervangen door een gemodificeerde/verbeterde ketting en hydraulische kettingspanner. Hierdoor kan het probleem zich niet nogmaals voordoen.

3 jaar garantie

Deze reparatie hebben wij al vele malen uitgevoerd en wij kunnen u verzekeren dat uw Audi motor bij ons in goede handen is. Wij geven u zelfs 3 jaar garantie op het uitvoeren van deze reparatie en de benodigde nieuwe onderdelen.

Wilt u meer weten over het probleem met de distributieketting van Audi bij 1.8 en 2.0 TFSI motoren? Neem dan contact met ons op. Wij bespreken graag uw individuele vragen, opdat we samen tot een passende oplossing kunnen komen.